Présrácsok (P)

A MEISER présrácsok általában szénacélból vagy rozsdamentes acélból készülnek.
A főbordák automata gépeken kerülnek kicsípésre és méretre vágásra, majd a kicsípett helyekre préseljük be nagy nyomással a mellékbordákat. Ez a gyártási metódus egy azonos rácsképet eredményez.

A rácsok szegése történhet T-keret szegéssel, U-keret szegéssel, laposacél szegéssel vagy egy újonnan bevezetett, úgynevezett roggyantott laposacél szegéssel.

A szegőanyagok automata ellenálláshegesztő gépen kerülnek felhegesztésre.Amennyiben az alkalmazási cél csúszásmentes felületet követel meg, a fő-, illetve mellékbordákat (vagy csak az egyiket) csúszásmentesre profilírozzuk. Ezeket a rácsokat nevezzük GS rácsoknak.

Maximális mellékbordahossz: 2.000 mm

Javasolt maximális főbordahossz: 2.000 mm

Főbordahossznál fontos figyelembe venni a statikai teherviselést. A rácsok méretének kialakításánál lényeges szem előtt tartani a mozgathatóságot és az ésszerűséget. Nem célszerű 2-2,5 m2-t meghaladó rácsok betervezése.

Végosztások: A rácsok kezdő és végső osztása általában megegyezik, azonban speciális kívánságra ettől eltérő megoldásokat is meg tudunk valósítani. A mellékbordákat a főbordák kicsípéseibe helyezzük, majd 3.000 kN erővel stabilan belepréseljük.