MEISER ipari csiga- és egyenes karú lépcsők és korlátok

 

 

A Ferroste Kft. által gyártott MEISER csigalépcsők fő alkalmazási területei:

- menekülő lépcsők,
- ipari lépcsők.

A MEISER-rendszerű csigalépcső a következő előnyöket kínálja: kis önsúly, nagy teherbírás, kis helyigény, gyors és könnyű szerelhetőség, esztétikus megjelenés. A termék teljes szerkezete tűzihorganyzott kivitelben készül.
A MEISER csigalépcsőket ún. húzógyűrűs kivitelben készítik. A központi cső max 3-4 m hosszú darabokból áll és egyes darabjait toldócsővel rögzítik egymáshoz. A lépcső gyártásánál felhasznált csövek garantált minősége biztosítja a lépcsőfokok könnyű szerelhetőségét. A lépcső járófelülete járórácsból készül, amelyet a lépcső átmérőjétől függően laposacéllal szegnek be.

A járórács típusa, rácsosztása és főborda mérete az egyéb járórácsokhoz hasonlóan választható.

A termékek elsődleges alkalmazási területei:

- Ipari építmények (elsősorban energetikai, olaj- és vegyipari létesítmények);
- Kereskedelmi és raktározási célú létesítmények;
- Vízelvezetések és víztisztító berendezések;
- Acélszerkezetek, állványok, daruk, hidak és homlokzatok

Egyre több tervező és építtető ismeri fel a rácsból készült lefedések előnyeit a helyettesíthető termékekkel szemben. Bár a bordás, expandált vagy perforált lemezek esetenként egy négyzetmétere vetítve olcsóbbak a rácsnál, azonban megfordul a helyzet, ha a tartószerkezet és lefedés költségeit együtt vizsgáljuk, ahogy azok a valóságban is együtt jelentkeznek. További árelőny lép fel a komplett szerkezet súlycsökkenéséből következően a tűzihorganyzás költségeinél.

 

Újabb és újabb területek igénylik az ilyen kis önsúly, nagy teherbírású, kiváló közeg- és fényáteresztő képességű, esztétikus kivitelű rácstermékeket.